ukenru
u-pa-nato-zayavili-pro-vazhlivist-zberezhennya-sanktsiy-proti-rosiyi

У ПА НАТО заявили про важливість збереження санкцій проти Росії

 • 12164 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Хорватський дипломат і політик Міро Ковач під час засідання Парламентської асамблеї НАТО у Лондоні підкреслив важливість збереження економічного тиску на Росію, у тому числі за допомогою міжнародних санкцій, передає УНН із посиланням на пресслужбу ПА НАТО.

Так, у неділю, під час щорічної сесії ПА НАТО йшлося про те, що країни-учасниці Альянсу повинні рішуче стояти на своїй реакції на військову і політичну напористість Росії, а також підтвердити свою підтримку своєму стратегічному партнеру Україні на тлі зростаючої надії громадськості на краще майбутнє там.

Зокрема, на сесії законодавці обговорили невиконання Росією Договору про ядерні сили середньої дальності, її роль у Сирії, збитті пасажирського літака Малайзійських авіаліній над Україною і напад на агента з нервово-паралітичною речовиною у Солсбері.

"Альянс повинен зберігати твердість і продовжувати зміцнювати оборону й опір, уникаючи при цьому ескалації", - заявив Політичному комітету асамблеї хорватський законодавець Міро Ковач.

"Ковач наголосив на важливості збереження економічного тиску на Росію, у тому числі за допомогою міжнародних санкцій, і забезпечення того, щоб НАТО не піддалася вимогам Москви про припинення політики відкритих дверей, спрямованої на можливе членство європейських країн, що прагнуть вступити до Альянсу", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, старший науковий співробітник програми "Росія і Євразія" Chatham House (Королівського інституту міжнародних відносин) Кейр Джайлз підкреслив, що переговори повинні мати чіткі цілі, в іншому випадку вони можуть спонукати Москву не сприймати процес всерйоз, а також розглядати пропозицію про проведення зустрічей на високому рівні в якості нагороди.

Джайлз також заявив Комітету з оборони та безпеки, що історія показує: стратегічні інтереси Москви та НАТО й їх партнерів несумісні, і що "Росія розглядає поступки та компроміси як слабкості, які необхідно використовувати".

Нагадаємо, раніше канадський сенатор Джейн Корді під час засідання ПА НАТО заявила, що успіх європейської України позитивно вплинув би геополітичну ситуацію в Європі та підвищив би загальну безпеку.

Додамо, що з 11 по 14 жовтня у Лондоні проходить 65-е щорічне засідання Парламентської асамблеї НАТО. У його рамках проходить і панель, присвячена Україні.

Українські Національні Новини

Політика