u-nimetskii-zemli-hessen-ne-vydavatymut-dokumenty-cholovikam-pryzovnoho-viku-z-ukrainy

У німецькій землі Гессен не видаватимуть документи чоловікам призовного віку з України

 • 12334 переглядiв

У німецькій землі Гессен не видаватимуть документи для поїздок за кордон українським чоловікам призовного віку. Влада вважає, що вони можуть повернутися в Україну для отримання паспорта та проходження військової служби.

У федеральній землі Гессен у Німеччині не видаватимуть українським чоловікам мобілізаційного віку документ для поїздок за кордон, що замінює закордонний паспорт. Про це свідчить відповідь місцевого міністерства праці та соціальних справ на запит партії Альтернатива для Німеччини, передає DW, пише УНН.

Відомства у справах іноземців Гессена, як правило, не видаватимуть українським чоловікам мобілізаційного віку німецькі посвідчення, що замінять документи для поїздок за кордон. Українці здатні поїхати в Україну для отримання паспорта та проходження військової служби,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Крім того, у міністерстві заявили, що прагнення повернути українських чоловіків на батьківщину та залучити їх до захисту країни від вторгнення РФ – це "зрозумілі інтереси України".

За офіційними даними, у Гессені проживає близько 20 тисяч громадян України мобілізаційного віку від - 18 до 60 років. З 23 квітня консульства України перестали оформляти за кордоном закордонні паспорти для цієї категорії громадян.

У Німеччині пропонують скасувати допомогу для безробітних біженців з України28.07.24, 20:27

Популярні

Новини по темі

Знамениті окуляри Джона Леннона продані на аукціоні

 • 36211 переглядiв

У поїздів Київ-Перемишль оновлять розклад з 10 серпня

 • 11825 переглядiв