u-navalnoho-zaiavyly-shcho-yoho-khotily-zvilnyty-v-ramkakh-sohodnishnoho-obminu-viazniamy-mizh-ssha-ta-rf

У навального заявили, що його хотіли звільнити в рамках сьогоднішнього обміну в'язнями між США та рф

 • 14659 переглядiв

Соратник Навального заявив, що його могли звільнити під час обміну ув'язненими 1 серпня. Обмін планували на лютий, але через смерть Навального його перенесли.

російського політика олексія навального могли звільнити у рамках обміну ув'язненими, який відбувся 1 серпня. Про це розповів один з його соратників леонід волков, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що обмін планували провести ще у лютому, але у зв'язку зі смертю Навального його терміни було перенесено.

Так, це той самий обмін, у рамках якого, як ми сподівалися, у лютому цього року мав вийти на волю олексій навальний. (...) Але путін вирішив „перевернути дошку", вирішив, що Навального не віддасть ні за що. І вбив його буквально за пару днів до того, як обмін міг відбутися

- заявив волков. 

Нагадаємо

У четвер, 1 серпня, у столиці Туреччини Анкарі відбувся обмін ув'язненими між росією та Заходом.

За даними турецького каналу NTV , загалом в обміні беруть участь 26 осіб: 10 звільнених у рамках обміну попрямують до Росії, 13 — до Німеччини, троє — до США.

Зокрема, росія звільнила американського журналіста Евана Гершковича та колишнього морпіха США Пола Уїлана. Обох було засуджено до 16 років колонії за звинуваченням у шпигунстві.

Крім них на свободі опинились опозиціонери Володимир Кара-Мурза та Ілля Яшин, а також Ксенія Фадєєва, Андрій Пивоваров, Алсу Курмашова, Олег Орлов, Саша Скочиленко, Дітер Воронін, Кевін Лік, Ріко Крігер, Патрік Шебель, Герман Мойжес та Вадим Останін.

"Подвиг дипломатії": Байден офіційно підтвердив обмін в'язнями між США та рф01.08.24, 18:56

Популярні

Новини по темі

Україна завершила виступи на Олімпіаді-2024 з тенісу

 • 12760 переглядiв