u-nato-vpevneni-shcho-rosii-brakuie-viisk-i-boieprypasiv-dlia-velykoho-nastupu-v-ukraini-reuters

У НАТО впевнені, що росії бракує військ і боєприпасів для великого наступу в Україні - Reuters

 • 15967 переглядiв

За словами високопосадовця НАТО, Росії не вистачає боєприпасів і живої сили для широкомасштабного наступу в Україні, незважаючи на збільшення виробництва снарядів, вона зазнає великих втрат, водночас здобуваючи невеликі територіальні здобутки.

Попри те, що росія активно нарощує виробництво снарядів їй все ще бракує боєприпасів та "живої сили" та відновлення широкомасштабного наступу в Україні. Про це заявив високопоставлений представник НАТО, пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Зокрема, у НАТО вказують на те, як швидко Україна зупинила російські війська на Харківщині. Менш як тиждень, окупантів зупинили Сили оборони, і з того часу нападники просунулись під Вовчанськом приблизно на 200 метрів.

До того ж на Донбасі вже кілька місяців тривають спроби захопити Часів Яр, що має стратегічне значення. За словами посадовця, на полі бою рф зазнає "дуже великих" втрат, намагаючись утримати невеликі територіальні здобутки і не маючи достатньої кількості військ та боєприпасів для широкомасштабного наступу.

росія відправила на війну проти України 10 тисяч мігрантів27.06.24, 15:38

Що їм (росіянам - ред.) доводиться робити, так це наказувати недоукомплектованим, недосвідченим підрозділам рухатися в райони для досягнення нереалістичних цілей

- пояснив посадовець, який говорив на умовах анонімності.

Він впевнений, що для проведення справжніх наступальних операцій Росії доведеться забезпечити значні поставки боєприпасів з інших країн на додаток до тих, що вона вже отримує від Ірану і Північної Кореї.

 І володимиру путіну доведеться віддати наказ про нову широкомасштабну мобілізацію

- впевнений посадовець з НАТО. 

Доповнення

Зазначається, що Росія набирає близько 30 тисяч військових щомісяця, що дозволяє їй покривати свої великі втрати на полі бою.

Також в НАТО визнають, що українська оборона значно покращилася, однак Київ також зазнав значних втрат у військах. За оцінками співрозмовника Reuters, росія зможе підтримувати свою військову економіку ще три-чотири роки.

За словами посадовця, "пройде деякий час", перш ніж Україна накопичить боєприпаси і особовий склад, необхідні для проведення нових широкомасштабних наступальних операцій.

Щомісяця росія вербує до 30 тисяч нових бійців - NYT29.06.24, 13:41

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    5 дітей стали жертвами ракетної атаки рф на Київ - мер

     • 51482 переглядiв