ukenru
u-naftogazi-zayavili-pro-prodovzhennya-zavischennya-platizhok-oblgazami

У "Нафтогазі" заявили про продовження "завищення" платіжок облгазами

 • 9616 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Оператори газорозподільних мереж - облгази - проігнорували рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг і продовжують нараховувати споживачам зайві обсяги газу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник начальника департаменту енергоефективності НАК "Нафтогаз України" Олексій Хабатюк, передає УНН.

"Облгази проігнорували рішення НКРЕКП та продовжують нараховувати споживачам зайві обсяги газу. Вінницька, Волинська, Закарпатська, Запорізька, Чернігівська - це не повний перелік областей, з яких надходить чергова хвиля скарг споживачів. О, несподіванка, - всі вони виключно з групи РГК", - повідомив Хабатюк.

Він зауважив, що люди пишуть, що в рахунку за березень "не тільки не було зроблено перерахунку з жовтня минулого року, як того вимагала НКРЕКП, а й знову донараховані обсяги за березень".

"НКРЕКП зобов'язане провести чергову перевірку та підтвердити факт ігнорування облгазами рішень регулятора. Але Верховна Рада не може стояти осторонь, бо, на жаль, у регулятора за законом про ринок газу та про сам регулятор обмежені повноваження. Це питання енергобезпеки", - додав представник "Нафтогазу".

Нагадаємо, облгази почали перевіряти через "завищені" платіжки за газ 11 квітня. Перевірки мали торкнутися 20 облгазів, перевірили близько 10-и.

Спонукали регулятор звернутися до ДРС для отримання дозволу на перевірки операторів ГРМ донарахування додаткових обсягів у платіжках споживачів газу, що в листопаді 2018 року НКРЕКП заборонила 42 рішеннями.

Українські Національні Новини

Економіка