ukenru
u-moz-povidomili-pro-zakhodi-dlya-nedopuschennya-poshirennya-koronavirusu-v-ukrayini

У МОЗ повідомили про заходи для недопущення поширення коронавірусу в Україні

 • 15978 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Міністерство охорони здоров’я здійснило низку заходів для недопущення поширення вірусу 2019-nCoV в Україн. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу МОЗ.

Так, міністерство навело перелік заходів, серед яких:

- Прийнято наказ про утворення оперативного штабу щодо недопущення занесення і поширення на території України випадків захворювань, спричинених новим коронавірусом та затвердження рекомендації щодо дій при виявленні коронавірусної інфекції.
- Розпочато температурний скринінг пасажирів на прямих рейсах з Китаю в аеропорту Бориспіль. На санітарно-карантинних пунктах в аеропорту Бориспіль посилено команди швидкого реагування та епідеміологів та переведено їх в цілодобовий режим роботи. Також забезпечено чергування бригад швидкої медичної допомоги.
- Надані рекомендації лікарям, як діяти у разі виявлення випадку.
- Надані роз’яснення та рекомендації і лабораторними центрами МОЗ України.
- Рекомендовано утриматися від подорожей до Китаю.
- Підготовлено пакет матеріалів для розповсюдження скринінгових анкет на борту літака.

У МОЗ нагадали також, що специфічного лікування коронавірусу 2019-nCoV не існує.

"Для профілактики захворювання слід дотримуватись стандартних рекомендації: часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами; під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою, уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель, якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередньою історією подорожей, не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження", - рекомендують у міністерстві.

Як повідомляв УНН, у понеділок, 3 лютого, відбулось позачергове засідання Кабінету міністрів України, на якому урядовці затвердили план запобігання занесенню і поширенню на території держави нового коронавірусу 2019-nCoV з Китаю.

Кабмін, зокрема, ухвалив рішення продовжити канікули для студентів із Китаю, які навчаються в Україні, на тлі розповсюдження нового смертельного коронавірусу.

Українські Національні Новини

Політика