ukenru
u-moz-frantsiyi-spodivayutsya-scho-pyata-khvilya-pandemiyi-stane-ostannoyu-v-krayini

У МОЗ Франції сподіваються, що п'ята хвиля пандемії стане останньою в країні

 • 20772 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. П'ята хвиля пандемії коронавірусу у Франції може стати останньою. Про це глава МОЗ Олів'є Веран заяви в інтерв'ю Journal du dimanche, передає УНН.

Цитата

"Omicron дуже заразний. Я прогнозував, що на початку 2022 року кількість випадків інфікування на день може досягати 250 тисяч. Ми майже підійшли до цієї цифри, - сказав він. - Цей штам торкнеться всього населення світу, але його поширення призведе до посилення імунітету: після цього штаму ми станемо стійкішими до інфекцій... Можна сподіватися, що п'ята хвиля пандемії стане останньою".

Деталі

Окрім того, уряд Франції вирішив змінити правила ізоляції повністю вакцинованих осіб.

З 3 січня у разі позитивного результату тесту на COVID-19 тривалість самоізоляції повністю щеплених скорочено з 10 до 7 днів. Карантин у разі негативного тесту може бути припинено через п'ять днів.

"Тим, ​​хто не вакцинований, доведеться ізолювати себе на десять днів із можливим зняттям карантину через сім днів при негативному тесті", - повідомив Веран.

Додамо

У п'ятницю, 31 грудня, Національне агентство громадської охорони здоров'я країни повідомило про 232 тисячі випадків зараження COVID-19, що є рекордно високим добовим показником.

Згідно з офіційними даними, Франція стала шостою країною у світі, яка повідомила про більш ніж 10 мільйонів випадків зараження COVID-19 з початку пандемії.

Вакцинацію у Франції з населенням 67 млн осіб пройшли близько 53 млн жителів. Станом на 30 грудня 2021 року бустерне щеплення зробили понад 24,1 млн осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу