ukenru
u-moskvi-rozpochalasya-zustrich-normandskoyi-chetvirki-na-rivni-politradnikiv-bez-ukrayini-zmi

У Москві розпочалася зустріч "нормандської четвірки" на рівні політрадників без України - ЗМІ

 • 24676 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. У Москві почалася зустріч на рівні політичних радників лідерів "нормандської четвірки". Як пишуть російські ЗМІ, зустріч проходить без участі голови офісу президента України Андрія Єрмака, передає УНН.

Деталі

Як пишуть ЗМІ, в ці хвилини заступник голови Адміністрації президента Російської Федерації Дмитро Козак проводить переговори "щодо внутрішньоукраїнського врегулювання" із зовнішньополітичними радниками лідерів Німеччини і Франції - Єнсом Плетнером і Еммануелем Бонном.

Додамо

5 січня глава офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонні переговори з політичними радниками країн-учасниць "нормандського формату" - Франції та Німеччини перед тим, як вони вирушать до Москви.

Єрмак повідомив, що сторони домовилися продовжувати координацію наших дій в контексті поточної ситуації.

Контекст

Німецька сторона першою повідомила про те, що зустріч зовнішньополітичного радника канцлера Німеччини з колегами з Франції та РФ відбудеться цього тижня.

Пізніше заступник глави Адміністрації президента Росії Дмитро Козак 6 січня в Москві проведе переговори з політичними радниками по "Нормандському формату" — зовнішньополітичним радником канцлера ФРН Єнсом Плетнером і дипломатичним радником президента Франції Еммануелем Бонном.

Офіційний представник уряду ФРН Штеффен Хебештрайт оголосив, що радник канцлера Німеччини Олафа Шольца із зовнішньої політики і його французький колега зустрінуться "на цьому тижні" зі своїм російським колегою. Обидва цього тижня також проведуть переговори з українським урядом, пише видання.

Між США та їхніми європейськими союзниками існує дуже тісний контакт, підкреслили як офіційний представник уряду, так і представник міністерства закордонних справ ФРН, беручи до уваги телефонну розмову між президентом США Джо Байденом і президентом Росії Володимиром Путіним наприкінці минулого року.

Українські Національні Новини

Політика