ukenru
u-mon-rozpovili-yak-rodichi-zavazhayut-abituriyentam-vstupiti-na-omriyanu-spetsialnist

У МОН розповіли, як родичі заважають абітурієнтам вступити на омріяну спеціальність

 • 11981 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Під час вступної кампанії деякі родичі вступників самі створюють для нього електронний кабінет, де самостійно обирають виші і спеціальності, унеможливлюючи таким чином вступ абітурієнта на омріяну спеціальність. Про це заявила директор ДП "Інфоресурс", що належить до сфери управління Міністерства освіти і науки України, Оксана Бєлік під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"До нас, на гарячу лінію "Інфоресурс" надходить дуже багато звернень наступного характеру. Батьки або бабусі вступників реєструють самостійно електронні кабінети та без дозволу і погодження вступником подають заяви, встановлюючи пріоритети. Це призводить до неможливості скасування подання заяв та неможливості вступити дитиною до омріяного закладу освіти", - розповіла Бєлік.

За її словами, родичам вступника варто все ж таки спілкуватись із ним перед тим, як зробити відповідні позначки в електронному кабінеті.

Нагадаємо, станом на 15 липня до вишів подано понад півмільйона електронних заяв, найчастіше абітурієнти обирають виші Києва та Львова.

Українські Національні Новини

Суспільство