u-mkhp-spodivayutsya-scho-slidom-za-yes-inshi-krayini-vidnovlyat-import-ukrayinskoyi-kuryatini

У МХП сподіваються, що слідом за ЄС інші країни відновлять імпорт української курятини

 • 11534 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Компанія "Миронівський хлібопродукт" очікує відновлення торгівельних відносин з країнами, які ввели тимчасове ембарго на ввезення української курятини, передає УНН із посиланням на пресслужбу МХП.

У МХП нагадали, що низка країн ввела заборону на імпорт української курятини через спалах пташиного грипу, що був зафіксований в січні на підприємстві "Хутір" у Вінницькій області. І підкреслили, що "Хутір" не має відношення до МХП.

Так, ембарго на поставки курятини з України встановили Японія, Республіка Корея, Азербайджан, Республіка Вірменія, Молдова, Ірак, Філіппіни, Марокко, Республіка Туніс, Сингапур, Кувейт, Саудівська Аравія тощо.

Крім того, заборону на імпорт української курятини анонсував Китай.

У МХП нагадали, що поведінку країн у разі виникнення спалаху грипу чітко регламентує світова організація з охорони здоров’я тварин (World Organisation for Animal Health).

"Україна має провести повне зачищення території, на якій було виявлено спалах грипу та оголосити карантин тривалістю в три місяці. В цей час відбувається ретельний нагляд за територією та птицею. Після цього будь-яка країна може направити до України своїх представників з метою перевірки якості та ефективності заходів, що були вжиті країною, з метою подолання наслідків пташиного грипу та упередження його спалахів на майбутнє. Всі країни, включаючи Україну, діють у повній відповідності до міжнародного протоколу Світової організації з охорони здоров’я тварин", — каже радник Голови правління МХП з зовнішньоекономічних питань Дмитро Лось.

ЄС частково зняв заборону на ввезення м‘яса птиці з усієї території України. Сьогодні Україна очікує на офіційне повідомлення з боку ЄС, яке має відновити експорт української продукції європейцям.

"Україна загалом і підприємства групи МХП зокрема діють у повній відповідності до міжнародних норм та стандартів. Україна ввела програму активного нагляду, що має засвідчити відсутність інфекції та відновити статус благополучної країни з точки зору безпеки продукції. Підприємства групи МХП повністю контролюють якість продукції. Сподіваємось, що європейські інституції та наші країни-партнери вже невдовзі переглянуть своє рішення на користь України", — додав Лось.

У МХП зазначили, що поважають позиції держав, але розраховують на на відновлення торгівлі.

"Враховуючи рішення ЄС про встановлення правил зонування та регіоналізації з метою поновлення поставок м’яса курки з України, МХП розраховує на якнайшвидше вирішення даного питання. Ми впевнені, що слідуючи європейському прикладу, інші країни поновлять імпорт української курятини найближчим часом", - наголошують у МХП.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    У Раду внесли проект постанови про звільнення Малюськи

     • 23297 переглядiв