ukenru
u-minoborony-rozrobliaiut-protyminne-vzuttia-dlia-saperiv-shcho-vidomo

У Міноборони розробляють протимінне взуття для саперів: що відомо

 • 22276 переглядiв

Міністерство оборони розробляє та випробовує багатошарові противибухові черевики з кевларовими устілками для захисту ніг саперів та запобігання серйозним травмам ніг під час виконання завдань з розмінування.

У Міноборони розробляють противибухові берці для саперів, щоб зменшити ризик травмування ніг під час виконання завдань з розмінування, пише УНН.

Деталі

Центральне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення разом з Командуванням сил підтримки проводять випробування противибухових берців для українських саперів.

"Фактично це такі багатошарові берці з кевларовою (балістичною) устілкою. Взуття допоможе затримати уламки в підошві та запобігти серйозним травмуванням саперів. Головна задача, яку має виконувати таке взуття – зберегти кінцівку", – повідомив заступник міністра оборони Віталій Половенко.

Відповідно до вимог, противибухові берці мають захищати ноги від небезпечного впливу певних типів протипіхотних вибухових пристроїв.

"Наші спеціалісти з Центрального управління вивчають різні зразки такого взуття. Працюють над удосконаленням тактико-технічних характеристик. За результатами позитивних випробувань та затвердженого еталон-зразку таке протимінне взуття стане на забезпечення ЗСУ", – додав Віталій Половенко.

Нагадаємо

За минулий тиждень сапери Міністерства оборони України знешкодили 4599 вибухонебезпечних предметів та очистили понад 15 гектарів звільнених територій.