u-minoborony-oholosyly-tender-na-ponad-tysiachu-pikapiv-dlia-zsu

У Міноборони оголосили тендер на понад тисячу пікапів для ЗСУ

 • 32257 переглядiв

Міністерство оборони України закуповує 1016 повнопривідних позашляховиків для Збройних сил, тендерний процес закінчується 27 грудня, а поставка має відбутися до 15 березня 2024 року. Бюджет становить приблизно 1,75 мільярда гривень.

Державне підприємство "Агенція оборонних закупівель" Міністерства оборони оголосило тендер на закупівлю позашляховиків для Збройних Сил України. Про це з посиланням на Міноборони передає УНН

Деталі

Загалом придбають 1016 автівок. Вони мають бути повнопривідними, з вантажопідйомністю не менше 800 кілограмів та кліренсом не менше 180 міліметрів.

У відомстві наголошують, що держава вперше проводить таку масову закупівлю позашляховиків.

Міноборони спростило списання аптечок у війську15.12.23, 21:45

Зазначається, що очікувану вартість формували на підставі комерційних пропозицій трьох офіційних дистриб'юторів. Вона становить 1 749 865 263,28 гривні за партію в 1016 авто та включає вартість деякого додаткового обладнання (лебідка і причіпний пристрій).

Очікувана вартість одного автомобіля, який відповідає параметрам, може становити не більше 1,7 млн грн, а проведення відкритого тендеру забезпечить отримання найбільш вигідних пропозицій.

- заявили в Міноборони.

Доповнення

Подавати пропозиції учасники зможуть до 27 грудня. Далі триватиме розгляд та визначення переможця. До 15 березня 2024 року автомобілі типу Pick-Up поставлять до військ.

Таким чином на виконання цього замовлення у переможця тендеру буде 2,5 місяці. Кінцевий розрахунок з компанією-постачальником буде здійснений лише після завершення доставки машин.

Нагадаємо

Заступник міністра Дмитро Клименков пояснив, що Міністерство оборони України запровадило нову систему закупівель за стандартами НАТО, відійшовши від пострадянської моделі задля покращення планування та ефективності.

Володимир Омельченко

Війна

Популярні

Новини по темі

Зеленський заявив, що не підпише закон про мобілізацію жінок

 • 25327 переглядiв

Зеленський розповів про свої стосунки із Залужним

 • 36369 переглядiв