u-lvovi-mozhut-nazvaty-vulytsiu-na-chest-vbytoi-iryny-farion

У Львові можуть назвати вулицю на честь вбитої Ірини Фаріон

 • 11023 переглядiв

Львівська міська рада розглядає пропозицію назвати одну з вулиць міста на честь вбитої мовознавиці Ірини Фаріон. Конкретну вулицю оберуть спільно з родиною загиблої.

У Львівській міській раді пропонують назвати на честь вбитої мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон одну з вулиць міста. Про це пише УНН з посиланням на міську раду Львова.

Деталі

У міськраді пояснили, що переліку топонімів, які підлягають деколонізації, додали ще 3 вулиці. Це вулиці Космонавтів у Винниках і Брюховичах, та вулиця В. Дідушка у Львові. 

Крім того, депутати запропонували перейменувати одну з вулиць Львова на честь Ірини Фаріон. Яка саме це буде вулиця – вирішуватимуть разом з родиною мовознавиці

- пояснили у відомстві.

Підготовка до вбивства Ірини Фаріон тривала щонайменше місяць - ЗМІ23.07.24, 02:11

Нагадаємо

19 липня невідомий стріляв в мовознавицю та професорку Львівської політехніки Ірину Фаріон. Жінку з пораненням голови у вкрай тяжкому стані доставили у лікарню. У лікарні Ірина Фаріон померла.

Поліція має кілька версій вбивства мовознавиці Ірини Фаріон, включаючи громадську, політичну діяльність і особисту неприязнь. Правоохоронці знайшли гільзу після пострілу та не виключають "російський слід" у злочині.

Сьогодні у Львові у Гарнізонному храмі Львова пройшов чин похорону Ірини Фаріон. Попрощатися із мовознавицею прийшли рідні, колеги, однопартійці та прихильники із різних міст України.

Популярні

Новини по темі