ukenru
u-lisi-v-karpatakh-znayshli-khizhogo-ptakha-z-finlyandiyi

У лісі в Карпатах знайшли хижого птаха з Фінляндії

 • 48886 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. У Кутському лісгоспі лісівники знайшли яструба з кільцем фінського зоомузею. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

"Напередодні свят майстри лісу ДП "Кутське лісове господарство" у лісі врятували знесиленого хижого птаха (Яструба великого) з кільцем фінського зоомузею. На даний момент птаха доглядають працівники лісгоспу. Лісівники планують огляд пернатого у ветеринарній клініці", – йдеться в повідомленні.

Про знайденого птаха лісгосп сповістив Товариство захисту птахів, Центр кільцювання птахів, а також направив звернення до зоомузею у Гельсінкі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські на автотрасі знайшли травмовану червонокнижну сову

За розміром яструб великий за розміром – дещо більший за сіру ворону. Зазначається, що птах поширений у Європі, Азії та Північній Америці. Живиться переважно птахами, яких добуває сам. В Україні трапляється на всій території. Заселяє хвойні й листяні ліси. У лісгоспі уточнили, що яструб великий – один з найпоширеніших хижих птахів Європи.

"Як і інші види хижих птахів, яструб великий знаходиться під охороною, полювання на нього заборонене. В Європі має охоронний статус видів з найменшим ризиком", – додали у лісгоспі.

Нагадаємо, у зоні відчуження знайшли дев'ять рідкісних видів кажанів.

Українські Національні Новини

Суспільство