u-kyievi-zatrymaly-cholovika-yakyi-cherez-internet-prodavav-hranatomety

У Києві затримали чоловіка, який через інтернет продавав гранатомети

 • 20360 переглядiв

40-річний киянин продавав протитанкові гранатомети через спеціалізовані сайти та надсилав їх поштою. Його затримано під час спецоперації, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Повідомлено про підозру киянину, який продавав гранатомети через інтернет-сайти та надсилав їх покупцям поштою. Про це повідомила Київська міська прокуратура, пише УНН.

Деталі

У Києві затримали 40-річного місцевого мешканця, якого підозрюють у незаконному придбанні, зберіганні та збуті бойових припасів і вибухових пристроїв (ч. 1 ст. 263 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, він через спеціалізовані сайти налагодив у столиці схему незаконного продажу ручних протитанкових гранатометів.

Через оголошення за 40 тис. гривень він продав протитанковий гранатомет АТ-4. Частину грошей покупець переказав на його картку, іншу частину передав поштою після отримання товару.

Згодом зловмисник так само поштою надіслав іншому покупцю ще один гранатомет з промислово-виготовленими протитанковими гранатами РПГ АТ-4.

Повідомляється, що у результаті спецоперації продавець затриманий. Його спіймали "на гарячому" в порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває, правоохоронці з’ясовують походження зброї та боєприпасів, якими торгував чоловік.

Нагадаємо

Правоохоронці викрили організовану групу, яка привласнила 12 млн грн держкоштів при закупівлі елементів динамічного захисту для бронетехніки ЗСУ. Підозрюваним загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Гранати, автомати та тисячі набоїв: у трьох регіонах України викрили торговців трофейною зброєю26.06.24, 16:55

Популярні

Новини по темі