u-kyievi-vidkryly-rukh-dehtiarivskym-shliakhoprovodom

У Києві відкрили рух Дегтярівським шляхопроводом

 • 46315 переглядiв

Сьогодні в столиці відкрили рух Дегтярівським шляхопроводом для проїзду автотранспорту та трамваю оновленими коліями. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у Telegram, передає УНН

Деталі 

Побудований шляхопровід був у 1963 році. І з тих пір його капітально не оновлювали, обʼєкт перебував в аварійному стані.

"Тепер це - фактично новозбудований обʼєкт", - заявив Кличко.

За його словами, фахівці розібрали конструкції шляхопроводу, фундамент та замінили на нові з покращеними характеристиками.

Як зауважив Кличко, новий шляхопровід на 1м вищий, ніж попередній. Ширина споруди збільшилися з 28 м до 40 м. Довжина шляхопроводу - 36 м замість 33 м.

Покращені параметри збільшать пропускну спроможність до 45 000 автомобілів на добу

- вказав Кличко.

Також на новому шляхопроводі зберегли трамвайну лінію, на якій повністю оновили рейки та посилили монолітні плити полотна.

Відкритий рух і заїздами та зʼїздами з нового шляхопроводу.

Також Кличко повідомив, що увесь комплекс робіт, а саме - влаштування верхнього шару асфальту та благоустрій території біля зʼїздів та заїздів завершать наступної весни. Також влаштують велодоріжки та тротуари.

Нагадаємо

В травні 2023-го року в КМДА повідомляли, що основні роботи з реконструкції Шулявського шляхопроводу мають завершити до кінця 2024-го. 

Ігор Кушнір йде з посади голови "Київміськбуду"20.12.23, 09:41

Тетяна Краєвська

Суспільство

Популярні

Новини по темі

У Києві відкрили рух Дегтярівським шляхопроводом

 • 46315 переглядiв