ukenru
u-krimu-vstanovlennya-faktu-smerti-chi-narodzhennya-mozhe-trivati-do-6-tizhniv-denisova

У Криму встановлення факту смерті чи народження може тривати до 6 тижнів - Денісова

 • 14290 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. У Криму не забезпечуються права українців на отримання адміністративних послуг, зокрема, встановлення фактів народження та смерті може тривати від 2 до 6 тижнів. Про це у Facebook написала Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова, передає УНН.

“Через звернення громадян мені також стали відомі факти порушення їх права на доступ до адміністративних послуг (у Криму — ред.). Зокрема, не забезпечується встановлення фактів народження та смерті за одну добу, як це передбачено ст. 317 цивільно-процесуального кодексу України. Зараз така процедура на практиці триває від 2 до 6-ти тижнів”, — написала Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 2015 року щонайменше 18 тис. кримських чоловіків призвали до лав армії РФ — Денісова

За її словами, відповідна ситуація склалась через незавершену судову реформу та недоукомплектованість судів.

“Наприклад, на 17 передбачених штатним розписом місць — лише 4 судді. Це приводить до реалізації корупційних схем. Люди, аби отримати рішення суду та відповідну реєстрацію за добу або взагалі без своєї присутності, сплачують 2000-2500 грн”, — додала Денісова.

Денісова раніше повідомила, що станом на 1 січня 2014 року у Криму залишилося майже 5 тисяч дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, які автоматично стали громадянами Росії

Українські Національні Новини

Політика