u-kharkovi-povernut-dovoiennyi-tramvainyi-marshrut-terekhov

У Харкові повернуть довоєнний трамвайний маршрут – Терехов

 • 34718 переглядiв

Харків планує відновити роботу трамвайного маршруту №12 після новорічних свят; ремонтні роботи дозволили відновити 300 метрів трамвайних колій та контактної мережі. Рух було припинено через пошкодження внаслідок обстрілів під час російського вторгнення.

У Харкові готуються повернути на рейки трамвайний маршрут, що не курсував від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Зокрема, після новорічних свят відновить роботу трамвай №12. Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов, передає УНН.

Деталі

12-й маршрут має сполучити Південний вокзал з Центральним парком Харкова. Цей трамвай курсував містом до початку повномасштабного вторгнення, однак через численні атаки по інфраструктурі громадського транспорту перестав виходити на маршрут.

Терехов відзначив, що повернення довоєнного трамвайного маршруту №12 стало можливо завдяки ремонту полотна впродовж останнього місяця. Зокрема, відновлено 300 метрів пошкоджених колій.

Відреставровані й  контактні мережі на вулиці Мироносицькій. Тож трамвай планують запустити вже після новорічних свят.

Я вже перестав рахувати кількість "прильотів" по нашому громадському транспорту. Одне тільки Салтівське депо окупанти за час війни обстрілювали понад сім десятків разів. Єдине, що хочу сказати, — жодні російські ракети не здатні зупинити нас на шляху до відновлення Харкова. Ми все одно продовжуватимемо жити і працювати. Всупереч викликам і на благо містян.

– оптимістично висловився Терехов.

Нагадаємо

Напередодні вночі, російські війська здійснили ракетну атаку на Харків. Удари прийшлися по території одного з транспортних депо.  

Тетяна Салганік

Суспільство

Популярні

Новини по темі

СБУ оголосила в розшук російського олігарха Фрідмана

 • 28321 переглядiв