u-henshtabi-pidtverdyly-urazhennia-viiskovoho-aerodromu-rf-u-lypetskii-oblasti

У Генштабі підтвердили ураження військового аеродрому рф у липецькій області

 • 24627 переглядiв

Генштаб ЗСУ повідомив про успішне ураження військового аеродрому 'Ліпецьк' та засобів ППО в росії вночі 9 серпня. Атака була проведена силами оборони України.

Сили оборони України у ніч на 9 серпня успішно уразили військовий аеродром "Ліпецьк" у липецькій області рф та засоби ППО російських окупантів. Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, передає УНН.

Сьогодні вночі Сили оборони України завдали удару по аеродрому "Ліпецьк" (Ліпецька область, рф). В ході атаки уражено склади з керованими авіаційними бомбами та ще низку інших об’єктів в районі летовища. Зафіксовано декілька джерел загоряння, здійнялася сильна пожежа та спостерігалася багаторазова детонація

- йдеться у повідомленні Генштабу.

Відомо, що на аеродромі "Ліпецьк" базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил рф. Результати ураження уточнюються, додали у Генштабі.

Окрім цього, як повідомляється, українські підрозділи завдали ударів по зенітних ракетних дивізіонах рф на тимчасово окупованій території Донецької області. Зокрема, бойова робота здійснювалася по трьох радарах противника: двох – від комплексів С-350 та одному С-300.

Підтверджено точне влучання та знищення одного радару ЗРК С-350. Щодо інших двох цілей інформація наразі уточнюється. Водночас, зафіксовано припинення роботи всіх трьох радарів ворога після ударів

- розповіли у Генштабі. 

До бойової роботи були залучені підрозділи ракетних військ, Сил спеціальних операцій, сили й засоби Служби безпеки України та Сил безпілотних систем Збройних Сил України.

Спільна бойова робота всіх складових Сил оборони по важливих цілях збройних сил рф триватиме й в подальшому, запевнили у Генштабі. 

Дані супутника NASA підтвердили пожежу після повідомлень про атаку на військовий аеродром під липецьком09.08.24, 09:59

Популярні

Новини по темі

Чи продовжить МВФ підтримувати Україну? Прогноз експерта

 • 114257 переглядiв

США знищили ракети та станцію управління хуситів у Ємені

 • 14649 переглядiв