ukenru
u-frantsiyi-viyavili-rekordni-208-tisyach-vipadkiv-sovid-19-za-dobu

У Франції виявили рекордні 208 тисяч випадків СOVID-19 за добу

 • 37282 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Понад 200 тисяч нових випадків захворювання на COVID-19 виявлено у Франції в середу, це новий рекорд з моменту початку пандемії, заявив міністр охорони здоров'я країни Олів'є Веран. Про це пише УНН з посиланням на The Guardian.

Цитата

"Цифри, які будуть опубліковані сьогодні санітарним агентством країни, показують, що кількість тих, хто заразився, продовжує зростати... За останні 24 години було зареєстровано 208 тисяч французів, які захворіли на COVID-19", - сказав Веран на засіданні комісії нацзборів.

Деталі

У вівторок Франція повідомила про 180 тисяч нових випадків зараження Covid-19, що є рекордом, і країна готується до того, що це число продовжуватиме зростати, при цьому прогнози попереджають про більш ніж 250 тисяч випадків зараження будуть фіксувати щодня до січня.

Франція вакцинувала понад 75% свого населення та активно проводить вакцинацію проти Omicron. Але понад 4 мільйони дорослих залишаються неприщепленими.

Доповнення

Уряд Франції докладає всіх зусиль, щоб посилити тиск на нещеплених людей з метою вакцинуватися від Covid-19, оскільки варіант Omicron сприяє рекордному зростанню випадків інфекції.

На парламентських слуханнях у середу, міністр охорони здоров'я захищав план уряду, який дозволяє лише повністю вакцинованим особам мати постійний доступ до таких місць, як ресторани, кінотеатри, театри, музеї та спортивні арени.

Прискорене введення так званої "перепустки вакцини" є частиною державної стратегії з використання вакцинації, а не нових обмежень, щоб спробувати пом'якшити вплив Omicron, що швидко розповсюджується, на і без того перевантажені лікарні.

Уряд хоче, щоб "перепустка вакцини" була уведена у дію до середини січня. У разі схвалення парламентом її введення означатиме, що неприщеплені люди більше не зможуть використати негативні результати тестів для доступу до місць, де потрібно свідчення вакцинації.

Українські Національні Новини

Новини Світу