ukenru
u-finliandii-areshtuvaly-rosiiskoho-neonatsysta-petrovskoho-za-voienni-zlochyny-v-ukraini

У Фінляндії арештували російського неонациста Петровського за воєнні злочини в Україні

 • 25756 переглядiв

Фінський суд затримав російського неонациста Яна Петровського за підозрою у скоєнні воєнних злочинів в Україні; йому мають висунути звинувачення до 31 травня 2023 року. Петровський пов'язаний з терористичною діяльністю на Донбасі і перебуває під міжнародними санкціями.

Окружний суд Гельсінкі 18 грудня, ухвалив рішення взяти під варту російського неонациста Яна Петровського. Причиною цього стали його воєнні злочини в Україні. Про це повідомляє Helsingin Sanomat, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що суд ухвалив ув'язнити росіянина Петровського за підозрою у скоєнні грубих воєнних злочинів в Україні. Його відправлять до в'язниці Вантаа.

Видання зазначає, що обвинувачення йому мають висунути до 31 травня наступного року.

Під час суду у справі про опіку у Тордена була з собою паперова табличка російською мовою, яку він назвав рекламою. Перед початком суду Торден продемонстрував табличку репортерам і операторам,

- йдеться в матеріалі.

Доповнення

росіянин фігурує у розслідуванні Служби безпеки України за підозрою в участі у терористичній організації. За даними слідства, Петровський у 2014 році спільно з терористами так званої "лнр" воював проти України у складі так званої "Диверсійно-штурмової розвідувальної групи "Русич".

З 2015 російський бойовик звинувачується Україною у скоєнні злочинів на Донбасі за статтею 258-3 КК України – створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній.

Чоловік перебуває під санкціями ЄС, США, Японії, Швейцарії та Нової Зеландії.

Нагадаємо

Верховний суд Фінляндії відхилив запит України на екстрадицію Яна Петровського, лідера російських неонацистів, посилаючись на погані умови ув'язнення в Україні, що порушують права людини.

11 років за ґратами заочно отримала пропагандистка з каналу соловйова Юлія Вітязєва30.11.23, 17:11 • [views_0]