ukenru
u-derzhstatistiki-rozpovili-yak-alkogol-podorozhchav-za-rik

У Держстатистики розповіли, як алкоголь подорожчав за рік

 • 9707 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. За рік вартість горілки в Україні зросла на 2,2% і становить у середньому 92,6 грн за пляшку в 0,5 л. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прийшла справжня зима: найкращі гарячі коктейлі для зігрівання у мороз і хуртовину.

Так, у грудні 2019 року пляшка горілки об’ємом 0,5 л коштувала у середньому 90,6 грн, тоді як у грудні 2020 року — 92,6 грн.

Вартість столового вина вітчизняного виробництва також зросла — на 5,2%. У грудні 2019 року пляшка вина об’ємом 0,75 л коштувала в середньому 62,9 грн, тоді як у грудні 2020 року — 66,2 грн.

Досить суттєво зросла вартість пива вітчизняного виробництва — на 15,2%, до 17,4 грн за пляшку напою об’ємом 0,5 л.

При цьому Держстатистики раніше повідомляв, що на купівлю горілки вітчизняного виробництва припадає 66,1% покупок українців.

Експерти високий попит на українську горілку пояснюють її унікальною особливістю. Так, Україна відрізняється від всіх інших світових виробників тим, що для виробництва горілки використовує підготовлену, а не дистильовану воду. Це обумовлює високі смакові якості напою.

Нагадаємо, що до ТОП-5 надійних українських виробників якісної горілки входять такі лікеро-горілчані компанії, як: “Баядера — Груп” (ТМ “Хлібний дар”), “Глобал Спірітс” (УДК) (ТМ “Хортиця”), “ЛВН Лімітед” (ТМ “Немірофф”), ЛГЗ “Прайм” (ТМ “Prime”, “Др. Житник”) і ТОВ “Атлантіс” (ТМ “Грін Дей”).

Українські Національні Новини

Економіка