ukenru
u-derzhspetszviazku-poperedyly-pro-zahrozu-khakerskykh-atak-na-biitsiv-syl-oborony

У Держспецзв'язку попередили про загрозу хакерських атак на бійців Сил оборони

 • 14649 переглядiв

Державна служба спеціального зв'язку України попередила про активізацію хакерської групи, яка намагається отримати доступ до комп'ютерів українських військових з метою викрадення документів та даних месенджерів.

Хакери намагаються зламати комп'ютери українських військових  з метою викрадення документів та даних месенджерів. Про це попередили у Держспецзв'язку, пише УНН.

Деталі 

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, повідомляє про підвищену активність угруповання UAC-0184, яке намагається отримати доступ до комп'ютерів військовослужбовців з метою викрадення документів та даних месенджерів

- резюмували у відомстві. 

Зловмисники користуються популярними месенджерами, соціальними мережами та іншими платформами для знайомств та спілкування з метою розповсюдження шкідливих програм. 

​​Кібератака на Сили оборони: хакери через Signal розсилали військовим шкідливий код26.02.24, 16:41 • [views_0]

Вони зокрема можуть надіслати 

  • cупровідні повідомлення-приманки: наприклад, про відкриття виконавчого провадження/кримінальної справи; відео бойових дій; запит на знайомство тощо;
  • файли (архіви) з проханням допомогти у їх відкритті/обробці.

У Держспецзв'язку попередили, що хакери застосовують такі шкідливі програми, в тому числі для викрадення та вивантаження даних з комп'ютера, зокрема повідомлень і контактних даних месенджера Signal, який є доволі популярним серед військових.

Також фахівці попередили, що будь-яка необачна онлайн-активність військовослужбовця (наприклад, публікація фото у військовій формі) полегшує зловмисникам визначення пріоритетних цілей для атак.

Нагадаємо

Міністр транспорту Чеської Республіки Мартін Купка заявив, що росія здійснила "тисячі" спроб порушити роботу європейської залізничної мережі, включаючи хакерські атаки на системи сигналізації та мережі чеського національного залізничного перевізника.