ukenru
u-chekhiyi-cherez-poshirennya-koronavirusu-zakrivayut-shkoli-i-uchilischa

У Чехії через поширення коронавірусу закривають школи і училища

 • 25478 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. У Чехії через поширення коронавірусної інфекції Рада безпеки прийняла рішення починаючи з середи, 11 березня, закрити початкові і середні школи, а також училища. Про це повідомляє УНН з посиланням на Радіо Чехія.

"Рада безпеки Чехії прийняв рішення, в зв'язку з небезпекою поширення коронавірусної інфекції, починаючи з середи 11 березня закрити всі початкові і середні школи, а також училища. Дитячі садки працюватимуть у звичайному режимі", - про це сказав прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш .

Також уточнюється, що університети прийматимуть рішення самостійно. Наприклад, з середи закриється Технічний університет Брно, в якому навчається 19 тис. студентів. Закривається також Карлов університет та Університет оборони Брно.

"Починаючи з вівторка, з 18:00, заборонені всі громадські заходи чисельністю понад 100 осіб. Постанова стосується театральних, музичних та інших культурних уявлень, показів кіно, а також спортивних акцій і релігійних зібрань, за винятком засідань органів влади та судів", - сказано в повідомленні.

За даними Novinky.cz, в Чехії вже є 41 підтверджений випадок коронавірусної інфекції. У вівторок перевірили температуру у понад 9 тис. осіб на транспортних засобах, а шестеро осіб відправили на карантин.

Нагадаємо, в Чехії порушники карантину через COVID-19 доведеться платити штраф 120 тисяч євро.

Українські Національні Новини

Новини Світу