u-brovarskii-klinichnii-likarni-zapratsiuvala-soniachna-elektrostantsiia

У Броварській клінічній лікарні запрацювала сонячна електростанція

 • 14942 переглядiв

Броварська клінічна лікарня отримала альтернативне джерело електропостачання - сонячні панелі та акумулятори. Система потужністю 24 кВт з резервним живленням на 29 кВт*год забезпечить енергією критично важливі відділення, зокрема реанімацію.

Багатопрофільна клінічна лікарня у Броварах тепер матиме альтернативне джерело електропостачання – заклад облаштували сонячними панелями та акумуляторами. На виконання всіх робіт знадобилося чотири місяці, пише УНН.

Запуск у Броварській клінічній лікарні сонячної електростанції відбувся в рамках реалізації проєкту "Сонячні лікарні" від Благодійного фонду "RePower Ukraine" та підтримці міжнародних донорів.

Міський голова Броварів Ігор Сапожко під час урочистого відкриття сонячної електростанції зазначив, що весь комплекс робіт з її облаштувався зайняв всього чотири місяці. А в умовах відключень світла через ворожі удари по критичній інфраструктурі ця станція є досить важливою для медичного закладу, адже забезпечуватиме електроенергією реанімацію, що є критично важливим для великої кількості пацієнтів.

З моменту підписання меморандуму до сьогоднішнього дня пройшло всього на всього чотири місяці. Я вдячний фонду "RePower Ukraine". який за такий короткий період часу організував проектну документацію і виконання робіт. Ця станція хоч вона невеликого об’єму, але вона забезпечує досить важливий підрозділ в лікарні: реанімацію

- розповів Ігор Сапожко.  

У Броварській лікарні облаштована Система потужністю 24 кВт з додатковою системою резервного живлення на 29 кВт*год, яка забезпечить значну частину енергопотреб медзакладу.   

Керувати самими сонячними панелями досить просто - для цього підійде звичайний мобільний додаток.

У Броварах облаштують установки, які генеруватимуть теплову й електричну енергію для міських котелень24.07.24, 13:12

Популярні

Новини по темі