ukenru
u-brovarakh-pid-chas-viboriv-politsiya-zafiksuvala-oznaki-sitki

У Броварах під час виборів поліція зафіксувала ознаки сітки

 • 15719 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. У Броварах, де 17 січня виборці обирають депутатів міськради та мера міста, поліція зафіксувала ознаки сітки. Про це повідомляє журналіст Руху Чесно Сергій Огородник, який в цей час перебуває на дільниці 232 (вул. Гагаріна,6), передає УНН.

“За словами одного із спостерігачів, жінка залишалася тривалий час на дільниці, віталася і відмічала прізвища виборців на аркуші паперу, який мала з собою. Офіцер поліції зі слідчо-оперативної групи підтвердив нам цю інформацію. Список з відмітками вилучений і подію зареєстрували як правопорушення”, - розповідає Огородник.

Примітно, що на цій же дільниці затримали чоловіка, який фотографував свій бюлетень. За адресою чоловіка, який встиг відправити бюлетень, прописано 36 виборців. Такі явища можуть мати суттєвий вплив на результати виборів, якщо явка низька, зазначено у повідомленні Чесно.

На сусідній ДВК № 233 також підтвердили, що виборець сфотографував свій бюлетень.

Рух ЧЕСНО виявив, що на цій дільниці урни не опломбовані пластиковими пломбами, які видали в ТВК.

“Голова комісії пояснила, що вони нібито випадково замкнули пластикові пломби в сейфі, коли пломбували урни паперовими наліпками із печатками. На дільниці просто над столами, де видають бюлетені висить банер із ознаками прихованої агітації”, - додає Огородник.

На цьому банері яскраво виділене слово “Єднає”. Чинний міський голова балотується від партії “Єдність Ігоря Сапожка” і веде свою команду.

Як повідомляв УНН, сьогодні у Броварах, Борисполі та Новгород-Сіверському відбуваються повторні вибори міських голів.

Підкреслимо, що повторне голосування в містах відбувається з різних причин.

Так, вибори у Броварах вибори міського голови відбудуться згідно з рішенням суду.

На місцевих виборах 25 жовтня 2020 року У Броварах спостерігачі зафіксували пронумеровані бюлетені й контрольні талони.

Вже 9 листопада 2020 Київський окружний адміністративний суд визнав такими, що не відбулися, вибори мера і депутатів міської ради Броварської територіальної громади і зобов'язав територіальну виборчу комісію (ТВК) провести повторні вибори.

Спочатку в Броварах планувалося повторне голосування, оскільки жоден кандидат на пост мера не набрав понад 50% голосів на виборах 25 жовтня.

Згідно з даними сайту Центральної виборчої комісії, чинний мер Броварів Ігор Сапожко (партія "Команда Ігоря Сапожка - Єдність") отримав підтримку 13798 виборців (44,07%). На другому місці - висуванець від партії "Слуга народу" Дмитро Ратніков (4186 голосів, або 13,37%).

А от причиною повторних виборів в Борисполі і Новгород-Сіверському стало те, що переможці виборчих перегонів померли. Так, Анатолій Федорчук, який був мером Борисполя з 2006 року, помер від COVID-19 28 жовтня 2020 року, ще до офіційного оголошення результатів виборів.

Мер Новгород-Сіверського Олег Бондаренко, який обіймав цю посаду з 2015 року і лідирував за підсумками виборів у 2020 році, помер 29 жовтня 2020 року, в результаті двосторонньої пневмонії, викликаної COVID-19.

Нагадаємо, що новообраний міський голова Конотопа Олександр Луговий помер внаслідок захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19.

Українські Національні Новини

Суспільство