ukenru
tsvk-vidmovila-v-reyestratsiyi-17-sposterigachiv-obsye-cherez-rosiyske-gromadyanstvo

ЦВК відмовила в реєстрації 17 спостерігачів ОБСЄ через російське громадянство

 • 9010 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації 17 офіційних спостерігачів від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі через їхнє російське громадянство. Відповідне рішення ухвалила Центральна виборча комісія на засідання, передає УНН з посиланням на прес-службу Комісії.

"Комісія відмовила в реєстрації 17 офіційних спостерігачів від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Рішення прийнято у зв’язку з тим, що вказані особи є громадянами Російської Федерації", - зазначили в прес-службі ЦВК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК зареєструвала майже 1,5 тис. іноземних спостерігачів на вибори до Ради

При цьому в ЦВК уточнили, що громадяни РФ згідно із вимогами Закону України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" не можуть бути офіційними спостерігачами.

Нагадаємо, 11 липня Центральна виборча комісія зареєструвала ще 157 офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Українські Національні Новини

Політика