trokh-chechentsiv-u-belhii-zvynuvatyly-u-pidhotovtsi-teraktu

Трьох чеченців у Бельгії звинуватили у підготовці теракту

 • 26659 переглядiв

Влада Бельгії висунула звинувачення трьом уродженцям Чечні у підготовці теракту. Підозрювані, ймовірно, пов'язані з афганським осередком 'Ісламської держави' та були затримані під час масштабної антитерористичної операції.

Влада Бельгії висунула трьом уродженцям Чечні звинувачення у фінансуванні та підготовці теракту на території королівства. Підозрювані, ймовірно, пов'язані з "Вілаят Хорасан" - афганським осередком терористичного угрупування "Ісламської держави", повідомила в п'ятницю, 26 липня, бельгійська прокуратура, передає УНН.

Деталі

Вихідців із Чечні було затримано в ході масштабної антитерористичної операції , що проводилася одночасно за 14 адресами у дев'яти бельгійських містах, включаючи Антверпен, Гент та Льєж.

Згідно з заявою прокуратури, під час обшуків було заарештовано семеро людей, четверо з них після допиту відпущено на волю. Подробиці про потенційну мету теракту не розголошуються.

Нагадаємо

Раніше про затримання двох громадян Росії  за підозрою у підтримці ІД повідомила федеральна прокуратура ФРН. За версією правоохоронців, чоловіки перебували в організації, яка займалася збиранням коштів для терористичного угрупування у Німеччині та інших країнах Європи.

Ізраїль попередив Францію про загрозу терактів на Олімпіаді в Парижі26.07.24, 13:44

Популярні

Новини по темі

SpaceX і NASA планують запуск місії Crew-9 на МКС 18 серпня

 • 25934 переглядiв

Інфляція в Росії досягла 9% на тлі війни в Україні

 • 104468 переглядiв