ukenru
tramp-pogrozhuye-povnistyu-zakriti-kordon-z-meksikoyu

Трамп погрожує повністю закрити кордон з Мексикою

 • 10448 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Американський лідер Дональд Трамп погрожує повністю закрити кордон США з Мексикою, якщо наплив незаконних мігрантів з території Мексики не зменшиться. Про це повідомляє УНН із посиланням на мікроблог президента США у Twitter.

“Мексика нічого не робить для допомоги у зупинці потоку незаконних мігрантів до нашої країни. Вони говорять і нічого не роблять. Так само Гондурас, Гватемала та ель-Сальвадор, які роками беруть наші гроші і нічого не роблять. Демократам усе одно, дуже погані закони. Можу закрити південний кордон”, — зазначив Трамп.

Трамп називає ситуацію на південному кордоні "кризою" і наполягає на необхідності фізичного бар'єра, щоб зупинити перехід злочинців до США. Його критики кажуть, що ця політика призвела до надзвичайної ситуації на кордоні.

Президент США оголосив надзвичайну положення 15 лютого після того, як конгрес відмовив йому у виділенні 5,7 млрд доларів для будівництва стіни. Тож через Пентагон він прагне обійти конгрес і побудувати стіну завдяки військовому фінансуванню.

Демократи вважають це неконституційним. Контрольована ними палата представників ухвалила резолюцію про скасування надзвичайної ситуації минулого місяця, пізніше ще 12 республіканців стали на бік демократів. Однак президент наклав вето на цю резолюцію.

Тепер конгресу потрібно дві третини голосів в обох палатах, аби подолати це вето, що навряд може статися.

Як повідомляв УНН, Пентагон дозволив перерахувати 1 млрд дол. для будівництва нових інженерних споруджень уздовж кордону США з Мексикою.

Українські Національні Новини

Політика