ukenru
tomos-pro-avtokefaliyu-ptsu-povernut-do-stambula

Томос про автокефалію ПЦУ повернуть до Стамбула

 • 27867 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Через два дні у Стамбулі відбудеться Синод Вселенського Патріархату. Усі єпископи, які прибудуть на цей Синод, поставлять свої підписи під Томосом, після чого Томос назавжди повернеться в Україну. Про повідомила релігійно-інформаційна служба України з посиланням на слова голови Департаменту з питань релігій Міністерства культури України Андрія Юраша, передає УНН.

"Через два дні у Стамбулі відбудеться Синод Вселенського Патріархату. Усі єпископи, які прибудуть на цей Синод, поставлять свої підписи під Томосом. Наразі стоїть підпис тільки Патріарха Варфоломія. Після цього сувій Томосу навіки повернеться в Україну", - йдеться в повідомленні.

Сьогодні Томос, який представили у Софії Київській, перенесуть до храму "Теплої Софії", де його зможуть побачити усі охочі з 8:00 до 18:00. Доступ до документа буде вільний.

Як повідомляв УНН, 5 січня відбулася процедура підписання Томосу Вселенським патріархом Варфоломієм.

А вже наступного дня, 6 січня, Томос доставили в Україну.

Сьогодні в Соборі святої Софії відбулась святкова літургія за участі Президента України Петра Порошенка та Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, на яку до Софії Київської привезли оригінал Томоса. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні киян зустріли Томос у святій Софії

Також нагадаємо, що за результатами Об’єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено Автокефальну Помісну Православну Церкву України і затверджено статут нової церкви.

Об’єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

Українські Національні Новини

Політика