ukenru
tkg-priznachila-nastupne-zasidannya-na-3-lyutogo

ТКГ призначила наступне засідання на 3 лютого

 • 12677 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі оприлюднила графік засідань переговірників "мінського формату" щодо Донбасу. ТКГ має провести загальну відеоконференцію 3 лютого, на порядку денному, як і раніше - відновлення роботи КПВВ і відкриття нових, обмін утримуваними особами та допуск міжнародних організацій. Про це йдеться в оприлюдненому у понеділок, 1 лютого, повідомленні української делегації для участі у Тристоронній контактній групі, передає УНН.

Деталі

За даними пресслужби української делегації, чергові засідання Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференцій заплановані за наступним графіком:

  • 2 лютого відеоконференції робочих груп з питань безпеки, гуманітарної, економічної, політичної.
  • 3 лютого відеоконференція загального засідання Тристоронньої контактної групи.

Порядок денний:

  • імплементація Мінських угод і підсумків Паризького саміту;
  • забезпечення безпеки в зоні конфлікту, дотримання режиму припинення вогню, розведення сил і засобів, включаючи узгодження нових ділянок розведення; оновлення плану розмінування;
  • продовження розробки плану спільних кроків;
  • відновлення роботи КПВВ і відкриття нових в н.п. Золоте і Щастя; обмін утримуваними особами; повний і безумовний доступ міжнародних організацій;
  • відновлення соціально-економічних зв'язків через лінію розмежування.

Доповнення

Питанням мирного врегулювання конфлікту на Донбасі займаються у Нормандському (Україна, Росія, Німеччина, Франція) та у Мінському форматі на переговорах у Тристоронній контактній групі.

Наприкінці минулого року українська делегація у Тристоронній контактній групі оголосила “План дій щодо Донбасу” і назвала його основні 5 пунктів. У ТКГ працюють над єдиним планом з усіх планів щодо Донбасу, які з’явились за 5 років, що і стане дорожньою картою, зазначав раніше голова української делегації у ТКГ Леонід Кравчук.

Нещодавно Кравчук запропонував представникам ОБСЄ створити єдиний документ з пропозиціями з урегулювання ситуації на Донбасі для ухвалення його лідерами Нормандського формату.

Українські Національні Новини

Політика