ukenru
tetcher-davala-imena-cholovikiv-politikiv-svoyim-naryadam-nayulyublenishim-buv-gorbachov

Тетчер давала імена чоловіків-політиків своїм нарядам: найулюбленішим був "Горбачов"

 • 20560 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Як виявилося, британський політик Маргарет Тетчер вела щоденники одягу в останні роки на посаді прем'єр-міністра Великобританії і називала багато зі своїх нарядів на честь відомих політиків, таких як Михайло Горбачов або Рональд Рейган, а деякі - на честь телеведучого BBC Террі Вогана. Про це стало відомо з недавно оприлюднених документів про Тетчер з уривками з її щоденників, передає УНН.

Так, найімовірніше, вона почала вести записи про те, що носить в 1988 році, а вже в 1990 році у неї в щоденнику стали з'являтися записи, де вона називала свій одяг, наприклад, костюми - "Chanel-Gorbachev" (Шанель-Горбачов ) або "Wogan Burgundy" ("Бордовий Воган").

"Цікаво, що так багато одягу було названо у зв'язку з їхнім спілкуванням з Горбачовим", - розповідає експерт Кріс Коллінз з тресту архіву Маргарет Тетчер. Вона дійсно хвалилася своєю радянською поїздкою (Тетчер відвідала Москву в 1987 році) - мода була частиною її підходу до закінчення холодної війни ".

Ще один запис в особистому щоденнику Тетчер говорить, що в січні 1990 року для відвідування телестудії Granada в Манчестері, де знімався (і продовжує зніматися) серіал "Вулиця Коронації", вона вибрала "рожевий Шанель-Горбачов".
За вісім місяців до цього Тетчер одягала цей же костюм-двійку брусничного кольору з золотими гудзиками знаменитого французького бренду Chanel на зустріч з лідером СРСР Михайлом Горабочевим, який тоді перебував з візитом в Лондоні.

Інший її щоденниковий запис за 1990 рік свідчить, що на зустріч в Банк Англії вона пішла в "бордовому Вогані" - по імені популярного телеведучого Террі Вогана, який брав у неї інтерв'ю. На честь нього було названо кілька аутфітів, які Тетчер ділила на "Воган Довгий" і "Воган Короткий" ("Wogan Long" і "Wogan Short").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деним, бермуди і тропіки: що модно носити навесні 2020

Виходячи із записів, найбільше прем'єру все-таки подобалося називати одяг на честь Горбачова, в той час як Рейган посідав друге місце. Однак Тетчер абсолютно не жалувала тодініх президента США Джорджа Буша, канцлера Німеччини Гельмута Коля і президента Франції Франсуа Міттерана.

Одного разу Тетчер записала у своєму щоденнику, що відправляється на зустріч з Бушем в "похмурому чорному костюмі".

Також вона назвала плаття, в якому зустрічалася з французьким президентом Франсуа Міттераном, "Помста Уоддесдон" - за назвою шикарного маєтку родини Ротшітльдов в графстві Бакінгемшир, де проходила їхня зустріч, але не дала йому ім'я свого французького колеги.

Цікавий факт, що, коли прем'єр-міністр офіційно подала заяву про відставку королеві 28 листопада 1990 року, в її щоденнику одягу говориться, що на ній був вдягнутий "бордовий нью-йоркський комір".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизайнер Єлизавети II розповіла, як вибирає королеві різдвяні наряди

З архівних документів також випливає, що Маргарет Тетчер була в курсі європейського репортажу, написаного в 1990 майбутнім британським прем'єр-міністром Борисом Джонсоном, який в ті роки працював в штаті консервативної газети Daily Telegraph. У записці, підготовленій британським МЗС, повідомлялося, що написаний Джонсоном матеріал містить неточності.

Українські Національні Новини

Новини Світу