ukenru
tarifna-kriza-zelenskomu-peredali-na-pidpis-zakon-pro-kompensatsiyi-vitrat-na-elektroopalennya

Тарифна криза: Зеленському передали на підпис закон про компенсації витрат на електроопалення

 • 19443 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав зміни до Держбюджету-2021 щодо компенсації споживачам витрат на електроопалення, документ передали на підпис Президенту України. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Парламенту.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підписав Закон про внесення змін до додатка №3 Закону України “Про Державний бюджет України на 2021 рік” щодо компенсації у зв'язку з підвищенням тарифів на електричну енергію (проект №4672).

Документ передано на підпис Президенту України.

Деталі

Ухвалений Верховною Радою Закон передбачає виділення 1,4 млрд гривень компенсацій з Державного бюджету України у зв’язку з підвищенням тарифів на електричну енергію.

Бюджетна програма стосуватиметься оплати електроенергії населенню, яке проживає в житлових будинках, що обладнані електроопалювальними установками, а також у багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання. Крім того, програма буде розповсюджуватися на багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Доповнення

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль після росту тарифів почав "роздавати" субсидії і обіцяв надати і за електрокотли. 

Зазначимо, що вже кілька тижнів у низці міст України тривають масові акції протесту проти зростання тарифів, які влада обіцяла не підвищувати. 

Через це 18 січня Кабмін обмежив ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр.

Шмигаль зазначав, що пільговий тариф на електроопалення не буде субсидією.

Сьогодні парламентарі ухвалили в цілому законопроект про зміни до Держбюджету на 2021 рік щодо компенсацій українцям у зв’язку з підвищенням тарифів на електричну енергію, але компенсуватимуть високі тарифи не всім.

Українські Національні Новини

Політика