taifun-haemi-v-kytai-30-zahyblykh-35-znyklykh-bezvisty-v-provintsii-khunan

Тайфун 'Гаемі' в Китаї: 30 загиблих, 35 зниклих безвісти в провінції Хунань

 • 19272 переглядiв

Зливові дощі та повені від тайфуну 'Гаемі' призвели до 30 жертв і 35 зниклих безвісти у провінції Хунань. Рятувальники дісталися 8 відрізаних міст, відновлюючи інфраструктуру та проводячи пошукові роботи.

Зливові дощі та повені, спричинені тайфуном "Гаемі", призвели до загибелі щонайменше 30 осіб і залишили зниклими безвісти 35 осіб у восьми містах південної китайської провінції Хунань, повідомило в четвер CNN із посиланням на державне інформаційне агентство Сіньхуа, передає УНН.

Деталі

У четвер рятувальники дісталися восьми міст, які з минулої неділі були відрізані від зовнішнього світу через зруйновану інфраструктуру та електромережі.

"Станом на 12:00 1 серпня дороги, електрика і зв'язок у восьми містах міста Цзисін, які найбільше постраждали від тайфуну "Гаемі", здебільшого відновлено, а пошуково-рятувальні роботи значно просунулися", - підтвердила "Сіньхуа" місцева влада.

Рятувальні операції все ще тривають, повідомила місцева влада.

У зв'язку з сильною повінню в провінції Хунань Китай підвищив рівень реагування на надзвичайні ситуації, щоб краще підтримати місцеві зусилля з ліквідації наслідків стихійного лиха і забезпечити базову безпеку життя постраждалих людей, повідомило в четвер Міністерство з надзвичайних ситуацій країни.

Тайфун "Гаемі" обрушився на Китай увечері в четвер 25 липня, його швидкість вітру сягала 110 км/год. За прогнозами синоптиків, кількість опадів може становити від 150 до 250 мм, а у високогірних районах і на узбережжі - до 400 мм.

Китай посилює обмеження на експорт військових дронів після візиту Кулеби - Bloomberg31.07.24, 15:39

Лілія Подоляк

Суспільство

Популярні

На Дніпропетровщині сили ППО збили чотири російські дрони

 • 78090 переглядiв

В російському Курську вночі пролунали вибухи

 • 107516 переглядiв

Міжнародний день пива: ТОП 20 фактів про хмільний напій

 • 102466 переглядiв

Новини по темі

Землетрус магнітудою 5,0 стався на півдні Італії

 • 18837 переглядiв

Літак із звільненими ув'язненими приземлився в ФРН

 • 34271 переглядiв