sytuatsiia-v-enerhetytsi-zaraz-skladnisha-nizh-v-poperedni-tyzhni-u-minenerho-daly-roziasnennia

Ситуація в енергетиці зараз складніша, ніж в попередні тижні: у Міненерго дали роз'яснення

 • 51912 переглядiв

Енергосистема України перебуває у критичному стані через масовані російські атаки на енергетичні об'єкти, високі температури, що призвели до збільшення споживання, та перебої на електростанціях, що призвели до чотирьох поспіль загальнонаціональних відключень електроенергії.

Українська енергосистема перебуває в тяжкому стані через масовані атаки на енергетичні об'єкти та високі температури, що призводить до чотирьох черг відключення електроенергії по всій країні. Про це розповіла заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук в ефірі "Ми-Україна", передає УНН.

"У нас сьогодні ситуація ще складніша, ніж попередні дні і тижні, тому що ми бачимо, наскільки складною залишається ситуація практично в усій енергетичній системі через масовані атаки росіян на енергетичні об’єкти, через значні втрати, через практично щоденні додаткові, хоч і дрібніші, але все одно пошкоджені і мережі, і лінії електропередачі. Це все призводить до того, що енергосистема дійсно зараз переживає складні часи," - зазначила Гринчук.

Шмигаль про обмеження електроенергії: після 20 липня розраховуємо на покращення ситуації09.07.24, 15:45

Крім того, триває ремонтна кампанія на всіх об’єктах та технічне обслуговування для підготовки до опалювального сезону. 

"Крім того, ми бачимо страшну спеку за вікном, і це також впливає і на ріст споживання, і на збільшення, на жаль, дефіциту в енергосистемі.", - сказала вона. 

Через порушення роботи на одному з енергетичних об’єктів також застосовувалися додаткові графіки аварійних відключень. 

"Наші енергетики намагалися якомога швидше привести до ладу обладнання і вже зараз воно в роботі, працює, налагоджуються останні технологічні процеси. І сподіваємося, що в дуже короткий період ми відмовимося від графіків аварійних відключень і будемо більш стабілізувати роботу енергосистеми для того, щоб полегшити ситуацію для всіх споживачів," - підсумувала Гринчук.

Україна отримає 200 млн євро від ЄБРР на посилення енергетичної безпеки та створення стратегічних запасів газу16.07.24, 18:53

Антоніна Туманова

Війна

Популярні

Новини по темі

Українські підрозділи відійшли з Кринок - ЗМІ

 • 39703 переглядiв

Зеленський анонсував перемовини щодо зброї на цьому тижні

 • 91061 переглядiв