systema-perekhodu-vid-viiskovoi-sluzhby-do-tsyvilnoho-zhyttia-zelenskyi-doruchyv-uriadu-zatverdyty-dvi-stratehii-shchodo-veteranskoi-polityky

Система переходу від військової служби до цивільного життя: Зеленський доручив уряду затвердити дві стратегії щодо ветеранської політики

 • 16422 переглядiв

Президент України доручив уряду затвердити Національну стратегію ветеранської політики та Стратегію переходу від військової служби до цивільного життя. Мета - інтеграція ветеранів у суспільне життя та їх підтримка.

Президент України Володимир Зеленський доручив уряду затвердити Національну стратегію ветеранської політики та Стратегію формування системи переходу від військової служби до цивільного життя, що відображатимуть всі сфери взаємодії держави і ветерана. Про це Зеленський заявив під час виступу на VII Міжнародному ветеранському форумі, передає УНН.

"Це потрібно для держави, для всіх наших людей, для нашого розвитку, щоб ветеранська спільнота в Україні була цілковито інтегрована в суспільне життя, щоб ветерани, які бачать себе провідниками цих змін, дійсно могли стати одним із найнадійніших джерел сили для України після війни. Саме з цією метою має бути організована державна політика - українська ветеранська політика. Ключовий сенс такої політики - герої. Це шана до захисників, до захисниць України, їх захист, реальна підтримка дієва, без бюрократії та в рівній мірі із шаною, з можливістю надалі реалізувати себе заради України та українців, заради власного розвитку, заради своєї сім’ї, своєї громади. Я дуже розраховую, що саме так розумітимуть свої завдання у справах ветеранів всі структури нашої влади і міністерство та уряд загалом, і місцева влада в регіонах, містах й громадах. Сьогодні для забезпечення цього своїм указом я доручив уряду затвердити Національну стратегію ветеранської політики та Стратегію формування системи переходу від військової служби до цивільного життя", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що це документи, що відображають всі сфери взаємодії держави і ветерана.

"Від початкових кроків у поверненні воїна до цивільного життя, до можливості ветерана зміцнювати життя громади, регіону, держави", - додав Зеленський.

Нагадаємо

У четвер, 22 серпня, президент України Володимир Зеленський підписав Указ про невідкладні заходи щодо підтримки ветеранів війни, членів їх сімей, членів сімей загиблих ветеранів війни, членів сімей загиблих бійців ЗСУ.

Павло Башинський

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні завтра світло вимикати не планують

     • 14692 переглядiв