systema-oberih-fito-poiasnyv-yak-vona-dozvolyt-zmenshyty-koruptsiiu-z-boku-pryzovnykiv-ta-ttsk

Система "Оберіг": Фітьо пояснив, як вона дозволить зменшити корупцію з боку призовників та ТЦК

 • 35091 переглядiв

За словами Володимира Фітьо, система "Оберіг" спрямована на боротьбу з корупцією серед призовників та військовослужбовців; вона ще не повністю інтегрована з іншими реєстрами.

Система "Оберіг" дозволить зменшити корупцію з боку призовників та ТЦК. Про це заявив начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі національного телемарафону, пише УНН.

Деталі

Він зазначив, що поки система не має синхронізації з іншими реєстрами. Лише після ухвалення відповідного законопроєкту, ТЦК отримає доступ до більшої кількості персональних даних українців та зможе викликати чоловіків незалежно від місця їхньої реєстрації.

Це спростить проведення мобілізації. Зменшить корупційні ризики з обох сторін. Не доведеться перевіряти довідки, які приносять. Не витрачатиметься ресурс на заходи оповіщення. Буде уся інформація про військовозобов’язаних, про те, де вони мешкають, де працюють.Буде видно фах військовослужбовця,

- зазначив Фітьо.

Нагадаємо

Як раніше писав УНН, у Запоріжжі ДБР викрило схему, за якою керівник ТЦК та його спільники дозволили понад 300 чоловікам ухилитися від мобілізації за допомогою підроблених медичних документів, стягуючи за це 2-3 тисячі доларів з кожного.

У Києві ТЦК влаштували "облаву" в елітному ресторані: "мажорам" роздають повістки15.12.23, 23:23

Популярні

Новини по темі

Україна повернула з ТОТ ще одного підлітка

 • 33674 переглядiв

The Economist назвав Грецію країною 2023 року

 • 30969 переглядiв