ukenru
sutichki-u-novikh-sanzharakh-vzhe-vidkrito-pyat-kriminalnikh-provadzhen

Сутички у Нових Санжарах: вже відкрито п’ять кримінальних проваджень

 • 19200 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Поліція відкрила п’ять кримінальних проваджень через сутички у Нових Санжарах. Про це заявив керівник поліції в Полтавській області Іван Виговський під час сесії Полтавської обласної ради, передає кореспондент УНН.

"…на сьогоднішній ранок поки що п’ять кримінальних проваджень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - сказав Виговський.

За його словами, провадження відкриті за ст. 293 (групове порушення громадського порядку), ч.1 ст. 294 (організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівель або споруд, насильницьким виселенням громадян, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя, а також активна участь у масових заворушеннях), ч.1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, відключення енергопостачання чи іншим способом, яке порушило нормальну роботу транспорту або створювало небезпеку для життя людей, або настання інших тяжких наслідків), ч.2 ст. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) та ч.2 ст. 161(порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії) ККУ.

Нагадаємо, під час заворушень у Нових Санжарах постраждало 9 поліцейських і цивільний.

Як повідомляв УНН, літак із евакуйованими українцями з Уханю приземлився у Харкові. Евакуйованих спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції доправили на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” у Полтавської області.

Це спричинило спротив місцевих жителів, сталися сутички.

Українські Національні Новини

Суспільство