ukenru
sud-schodo-mh17-prokuratura-ne-viklyuchaye-predyavlennya-bilshoyi-kilkosti-zvinuvachen

Суд щодо MH17: прокуратура не виключає пред'явлення більшої кількості звинувачень

 • 11886 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Розслідування Спільної слідчої групи (JIT) щодо аварії пасажирського літака MH17 авіакомпанії Malaysian Airlines над Донбасом у 2014 році все ще триває, і в майбутньому, ймовірно, буде пред'явлено більше звинувачень. Про це в своєму виступі заявив нідерландський прокурор Вард Фердінандуссе, передає кореспондент УНН.

"У короткостроковій перспективі Обвинувачення не вважає, що вони почнуть більше справ, ніж проти цих чотирьох обвинувачених, які, як вони продемонструють, є найбільш важливими злочинцями .... В майбутньому, ймовірно, буде більше звинувачень ... але навряд чи найближчим часом", - зазначив прокурор.

"JIT все ще продовжує складне розслідування злочинів за участю багатьох осіб", - сказав він.

За словами обвинувача, державна прокуратура часто бере до уваги різні чинники і зацікавленість при ухваленні рішення про судове переслідування.

"Ще невідомо, чи призведе ця частина розслідування до кримінального переслідування щодо інших осіб в майбутньому. Прокуратура не очікує, що зможе приймати більше рішень по звинуваченню в найближчому майбутньому. Цей етап дослідження, в будь-якому разі, є більш складним, ніж перший етап", - сказав він.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17. В авіакатастрофі загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. Літак виконував рейс "Амстердам - Куала-Лумпур".

Більшість загиблих - 196 осіб - були громадянами Нідерландів.

У неділю в Офісі Генпрокурора повідомили, що заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов очолив міжнародну слідчу групу від України у справі MH17.

Українські Національні Новини

Політика