ukenru
sud-planuye-rozglyanuti-klopotannya-pro-zminu-zapobizhnogo-zakhodu-savchenko

Суд планує розглянути клопотання про зміну запобіжного заходу Савченко

 • 8478 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Шевченківський районний суд Києва у середу планує розгляд клопотання сторони захисту про зміну заарештованому народному депутату Надії Савченко запобіжного заходу, передає УНН.

"Судове засідання з розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу Савченко Н.В. перенесено на 29 серпня 2018 року на 16:30", - повідомили у суді.

Суд перенесли з 27 серпня, адже Савченко не змогли доставити в засідання.

Нагадаємо, 13 липня Шевченківський районний суд Києва продовжив для Надії Савченко термін тримання під вартою без можливості внесення застави на два місяці - до 10 вересня включно. Апеляційний суд залишив у силі це рішення.

Верховна Рада 22 березня позбавила Савченко депутатської недоторканності та надала дозвіл на її затримання й арешт. Того ж дня слідчим ГСУ СБ України Савченко було затримано у ВР.

За даними ГПУ, їй повідомили про підозру у злочинах, передбачених ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ст.112, ч.1 ст.14 ч.3 ст.258, ч.1 ст.258-3, ч.2 ст.28 ч.1 ст.263 КК України.

Генпрокурор Юрій Луценко раніше заявив, що є незаперечні докази того, що Савченко особисто планувала провести терористичний акт в парламенті.

Наприкінці липня 2018 року ГПУ завершила слідство у справі народного депутата України Надії Савченко і керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана. Генпрокурор заявив, що під час слідства у справі Рубана і Савченко зібрано всі необхідні докази, які підтверджують первинну версію про підготовку масштабного теракту в центрі української столиці.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП