ukenru
sud-dav-umovniy-termin-figuranttsi-spravi-5-mln-dol-khabarya-za-zakrittya-spravi-zlochevskogo

Суд дав умовний термін фігурантці справи 5 млн дол. хабаря за закриття справи Злочевського

 • 17147 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Вищий антикорупційний суд затвердив угоду між прокурором і фігуранткою справи про спробу підкупу керівництва НАБУ і САП - колишньою керівницею департаменту Державної фіскальної служби Оленою Мазуровою і призначив їй покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки. Рішення ВАКС ухвалив у четвер, 17 червня, передає УНН.

Цитата:

"У четвер, 17 червня, колегія суддів ВАКС затвердила угоду, укладену між прокурором САП та колишньою начальницею департаменту Державної фіскальної служби України та визнала її винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України", - повідомили на сайті суду.

Вказано, що на підставі угоди про визнання винуватості від 15.06.2021 суд призначив ексчиновниці покарання у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна.

"Відповідно до ч. 2, 3 ст. 75 КК України суд звільнив обвинувачену від відбування покарання у виді 5 років позбавлення волі з випробуванням та визначив іспитовий строк тривалістю 2 роки", - додали у суді.

Деталі

Колегія суддів також скасувала запобіжний захід у вигляді застави щодо обвинуваченої. Кошти, які були сплачені як застава, за повідомленням, будуть повернуті заставодавцям після набрання вироком законної сили.

Відповідно до рішення суду колишня начальниця департаменту ДФС зобов’язана: періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації за місцем проживання, повідомляти уповноважений орган з питань пробації за місцем проживання про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Вирок може бути оскаржено з підстав, передбачених ч. 4 ст. 394 КПК України, до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду через Вищий антикорупційний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Суть справи

За версією сторони обвинувачення, ексчиновниця ДФС, діючи в інтересах ексміністра екології, змовилася з групою осібдати хабар керівництву САП та НАБУ за начебто закриття кримінального провадження за підозрою колишнього міністра екології.

12 червня 2020 року правоохоронні органи викрили спробу надання хабаря керівництву антикорупційних органів обсягом 5 млн доларів.

Ексміністру екології Миколі Злочевському повідомили про підозру в організації спроби підкупу керівництва антикорупційних органів задля закриття кримінального провадження стосовно нього.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП