stolychnyi-mist-metro-za-maizhe-2-mlrd-hryven-vidremontuie-turetska-kompaniia-onur

Столичний міст Метро за майже 2 млрд гривень відремонтує турецька компанія Onur

 • 11974 переглядiв

"Київавтодор» підписала контракт вартістю майже 2 мільярди гривень з турецькою компанією «Онур» на аварійний ремонт мосту Метро через річку Дніпро у Києві, роботи мають розпочатися цього року і завершитися протягом 24 місяців.

Комунальна корпорація "Київавтодор" підписала договір із турецькою компанією Onur на проведення протиаварійного ремонту мосту Метро. Вартість робіт оцінили в майже 2 млрд гривень, з яких - 31 млн гривень виділять вже у цьому році. Про це пише УНН з посиланням на оголошення в системі Prozorro.

Деталі

Відповідно до оголошення, 15 липня комунальна корпорація "Київавтодор" підписало з турецькою компанією Онур Тааххут Ташимаджилик Іншаат Тіджарет Ве Санаї Анонім Ширкеті договір на проведення протиаварійних робіт  з пристосуванням автопроїздів мосту Метро через річку Дніпро.

Вартість договору склала 1 млрд 995 млн гривень, що на 14 млн 825 тис. 454 менше від очікуваної вартості - 2 млрд 9 млн 825 тис 454 гривень. В цьому році компанія отримає на ремонт мосту з бюджету Києва 31,5 млн гривень.

Роботи мають почати цьогоріч і завершити протягом 24 місяців. Діє договір до 31 грудня 2026 року.

Згідно з тендером, який Київавтодор оголосив наприкінці травня, під час ремонту мають виконати такі роботи:

  • оновлення дорожнього покриття;
  • оновлення опор мосту;
  • обробка антикорозійним захистом металоконструкції;
  • облаштування тротуарів з бруківки;
  • озеленення, зокрема посів газону.

Нагадаємо

У 2023 році Мінвідновлення розпочало інспекції стану мостових споруд, робота профільної комісії стартувала зі столиці, зокрема мосту ім. Є. Патона та мосту Метро, де зафіксували суттєві пошкодження.

У тому ж році голова постійної комісії Київради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності Андрій Вітренко заявляв, що міст Метро в Києві, що сполучає лівий та правий береги Дніпра знаходиться в аварійному стані. В зв’язку з цим є ризик часткового закриття "червоної гілки" метрополітену.

Обвал пішохідної ділянки мосту в Києві: в КМДА обіцяють відновити рух транспорту за дві години 19.06.24, 21:05

Павло Башинський

Київ

    Популярні

    Новини по темі