stefanishyna-pro-zaklyk-uhorskykh-hromad-do-orbana-ta-mishelia-intehratsiia-ukrainy-v-yes-vidpovidaie-interesam-usikh-natsionalnykh-spilnot

Стефанішина про заклик угорських громад до Орбана та Мішеля: "Інтеграція України в ЄС відповідає інтересам усіх національних спільнот"

 • 35207 переглядiв

Віцепрем'єр-міністр України Ольга Стефанішина підтримала звернення угорських громад до лідерів ЄС щодо початку переговорів про вступ України до ЄС, наголосивши на важливості цього питання для всіх національних громад. Звернення, підписане кількома угорськими лідерами в Україні, закликає Угорщину підтримати інтеграцію України до ЄС.

Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина підтримала звернення угорської громади до президента Європейської ради Шарля Мішеля та прем’єр-міністра Віктора Орбана. Свою позицію з цього приводу вона виклала у короткому дописі в соцмережі Х, передає УНН.

Лідери угорської громади звернулися до президента Європейської ради Шарля Мішеля та прем’єр-міністра Віктора Орбана з проханням почати 🇺🇦🇪🇺 переговори про вступ. Інтеграція України в ЄС відповідає інтересам усіх національних спільнот. Йдеться про наше майбутнє

– підкреслила важливість документа Стефанішина.

Додатково

Лідери угорських громад Закарпаття звернулися до голови Європейської ради Шарля Мішеля та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з проханням підтримати початок переговорів про вступ України в ЄС.

Текст звернення, а також фотокопія листа опинились в розпорядженні видання "Європейська правда".

Документ своїми підписами завізували лідери усіх ключових об'єднань угорців, крім КМКС (Товариство угорської культури Закарпаття).

Зокрема звернення підписав голова Берегівської міської територіальної громади Золтан Бабяк, голова Берегівської районної ради Карло Резеш, голова Демократичної спілки угорців України (УМДС) Ласло Зубанич, голова "Фундація україно-угорського регіонального розвитку молоді" Йосип Резеш, депутатка Закарпатської обласної ради Юдіта Петеї.

У виданні додали, що лідер КМКС Ласло Брензович вже кілька років перебуває в Угорщині. В Україні на нього відкрита кримінальна справа.

А саму організацію КМКС за чинного керівництва вважають підконтрольною Орбану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стефанішина та Сійярто обговорили права нацменшин та готовність України до інтеграції у ЄС

Нагадаємо

Для України надзвичайно важливо заручитись підтримкою Угорщини у питанні євроінтеграційного курсу нашої держави. Адже, У середині грудня 27 лідерів країн-членів ЄС мають вирішити, чи приймати рекомендацію Європейської комісії запросити Україну розпочати переговори про членство, щойно вона виконає остаточні умови.

Politico повідомляло, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожує заблокувати всю допомогу Євросоюзу Україні, а також майбутнє приєднання країни до блоку, якщо лідери ЄС не погодяться переглянути всю свою стратегію підтримки Києва.

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні стали більше виробляти та споживати м'яса

     • 36391 переглядiв

    Зеленський зустрівся з головою Пентагону

     • 33909 переглядiв