ukenru
statistika-vzhivannya-alkogolyu-frantsuzami-demonstruye-liderstvo-nespodivanogo-napoyu

Статистика вживання алкоголю французами демонструє лідерство "несподіваного" напою

 • 14704 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Не дивлячись на те, що Францію вважають споконвічно винним регіоном, жителі країни найчастіше купують і вживають пиво. Про це свідчать дані аналітичного порталу Statista, передає УНН.

Так, в 2019 році, продажі пива зайняли перше місце і становили в роздробі 2,5 млрд євро. Сьогодні, пиво займає 31,7% роздрібного ринку продажів алкогольних напоїв у Франції.

Продажі віскі і бурбона становили 1,7 млрд євро.

"У грошовому вираженні продажі віскі і бурбона у Франції становлять 21,6% ринку роздрібних продажів, і займають друге місце за популярністю серед всіх алкогольних напоїв, що продаються в країні", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені назвали ризики відмови від спиртного

Значною популярністю користуються у Франції слабоалкогольні напої, говорять аналітики. Йдеться про сидр. Так, за рік жителі країни випили 49 млн літрів напою.

Експерти також проаналізували частоту вживання алкогольних напоїв французами. За їх даними, в 2019 році 9,5 млн французів вживали алкоголь один раз на тиждень, тоді як 5,9 млн жителів країни пили алкогольні напої один раз в день і більше.

Франція є не лише великим виробником, а й експортером алкогольних напоїв. Головними торговими партнерами країни в даному напрямку є Фінляндія та Італія. Так, в минулому році французи поставили фінам алкогольних напоїв на 70,2 млн євро, італійцям - на 48,9 млн євро.

Як писав УНН, Україна також експортує свій алкоголь в значній кількості. В першу чергу, це стосується горілки. Цей напій вітчизняного виробництва експортується в більш, ніж 100 країн світу.

Згідно з даними World's Top Exports, Україна контролює близько 2,5% світового експорту горілки.

Нагадаємо, що в ТОП-5 надійних виробників якісної горілки в Україні входять такі лікеро-горілчані компанії: "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф"), ЛГЗ "Прайм" (ТМ "Прайм", "Житник", "Малинівка") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей"). І всі вони експортують свою продукцію за кордон, поетапно нарощуючи обсяги.

Українські Національні Новини

Економіка