ukenru
stalo-vidomo-za-yakikh-umov-49-ukrayintsiv-zmozhut-zalishiti-layner-grand-princess-u-kaliforniyi

Стало відомо, за яких умов 49 українців зможуть залишити лайнер Grand Princess у Каліфорнії

 • 13582 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. За рішенням американської сторони пасажири круїзного лайнера Grand Princess, які є іноземними громадянами, тимчасово перебуватимуть на лайнері та зможуть покинути судно тільки тоді, коли повністю буде врегульована процедура їхнього повернення до країн постійного проживання. Про це повідомляє УНН з посиланням на посольство України в США.

Це питання зараз вирішується консульськими працівниками України у США напряму з українськими громадянами, які перебувають на лайнері.

Усі члени екіпажу, серед яких і 47 громадян України, за правилами залишатимуться на судні до завершення повного карантинного періоду.

З двома іншими громадянами України, які є пасажирами судна, співробітники Генкосульства України напередодні вийшли на телефонний зв‘язок. В ході розмови було з‘ясовано, що українці почувають себе добре та нарікань щодо перебування на лайнері наразі не мають.

Нагадаємо, на борту круїзного лайнера Grand Princess, де виявили хворих на коронавірус та який наразі перебуває у місті Окланд, штат Каліфорнія, перебувають 49 українських громадян (47 членів екіпажу судна та 2 пасажирів).

За інформацією посольства, працівники Генерального консульства України у Сан-Франциско перебувають на постійному зв’язку зі зазначеними громадянами та підтримують постійний контакт з представником компанії судновласника, а також представництвом Держдепу на Західному узбережжі США.

Українські Національні Новини

Суспільство