ukenru
ssha-zayavili-scho-proveli-khoroshi-peregovori-z-novoyu-vladoyu-nimechchini-schodo-pivnichnogo-potoku-2

США заявили, що провели хороші переговори з новою владою Німеччини щодо “Північного потоку-2”

 • 22197 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. США провели хороші переговори з новим урядом Німеччини щодо "Північного потоку-2". Про це УНН повідомляє з посиланням на Держдепартамент США.

Цитата

"Що стосується "Північного потоку-2", ви бачили угоду, яку США і Німеччина уклали щодо впливу на безпеку України і європейську безпеку в міру просування "Північного потоку-2", — йдеться в релізі брифінгу представника Держдепу.

Деталі

Крім того, повідомляється, що між США і Німеччиною є угоди і домовленості, щодо підтримки Україна і майбутнього цього трубопроводу, включаючи його припинення в разі подальшої агресії РФ.

"У нас були хороші бесіди з новим урядом Німеччини, і вони зробили кілька дуже сильних власних заяв щодо „Північного потоку — 2" і щодо своєї постійної підтримки угоди, яку ми з ними уклали", — наголошується в релізі.

Доповнення

Оператор ГТС України звернувся до Федерального Міністерства економіки і захисту клімату ФРН щодо перегляду рішення про вплив сертифікації оператора "Північний потік-2" на безпеку поставок газу в ЄС.

26 жовтня Міністерство економіки Німеччини направило Федеральному агентству по мережах висновок, який стосується сертифікації "Північний потік-2".

У документі йдеться про те, що газопровід не становитиме небезпеки для поставок до Німеччини та ЄС.

Глава НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко назвав це рішення "сумним" і попередив про "критичну загрозу для безпеки поставок газу в Німеччину та інші країни ЄС".

Українські Національні Новини

Політика