ukenru
ssha-zaproponuvali-kitayu-provesti-noviy-raund-torgovikh-peregovoriv

США запропонували Китаю провести новий раунд торгових переговорів

 • 7786 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Адміністрація президента США Дональда Трампа планує "дати Пекіну ще один шанс" не допустити впровадження нових тарифів на китайські товари загальним обсягом у 200 млрд дол. США, пише The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела, передає УНН.

Так, саме з цією метою уряд США в особі міністра фінансів Стівена Мнучіна звернувся до високопосадовців КНР, пропонуючи провести новий раунд торговельних переговорів пізніше цього місяця.

Приводом для чергового раунду переговорів стало те, що деякі представники американського уряду "відчули слабкість та, можливо, більшу гнучкість" у позиції китайського керівництва.

Зазначається, що пропозиція надійшла на тлі постійно зростаючого політичного тиску стосовно Трампа щодо пом'якшення торговельного протистояння, яке спровокувало появу обмежень для споживачів та викликало болісні заходи щодо експорту США у відповідь якраз напередодні виборів у листопаді, де Республіканська партія, яку представляє чинний президент, ризикує втратити контроль над конгресом.

З огляду на складний характер торговельних переговорів між двома країнами за минулий рік, немає гарантії, що зустріч таки відбудеться. У четвер міністерство торгівлі Китаю підтвердило, що отримало запрошення, пише видання.

"Більшість з нас вважають, що краще поговорити, аніж не розмовляти, і я думаю, що китайський уряд готовий поговорити", - сказав голова національної економічної ради при Білому домі Лоуренс Кудлоу.

Кудлоу заявив, що він не може надати додаткову інформацію, вказавши лише, що Мнучін "курує це питання".

Представник Мнучіна відмовився давати коментарі.

Як повідомляв УНН, минулого тижня Трамп заявив про готовність ввести додаткові мита щодо імпортованих із КНР товарів ще на 267 млрд доларів США.

Дональд Трамп неодноразово заявляв, що йому не подобається дефіцит у торгівлі з КНР. 15 червня він оголосив, що у зв’язку з нібито крадіжкою Китаєм американської інтелектуальної власності і технологій, а також тим, що Пекін вдається до несправедливої торгової практики, США введуть мита у 25% на імпортовані з цієї країни товари на суму 50 млрд доларів.

Влада КНР негайно відповіла тарифами стосовно імпортованої американської продукції на аналогічну вартість.

Українські Національні Новини

Новини Світу