ukenru
ssha-poperedili-inozemni-kompaniyi-pro-sanktsiyi-za-naftovi-ugodi-z-venesueloyu

США попередили іноземні компанії про санкції за нафтові угоди з Венесуелою

 • 8184 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Адміністрація США попередила іноземні компанії, що діють у сфері торгівлі нафтою і нафтопереробки, про те, що під загрозою американських санкцій вони повинні припинити прямі, непрямі або бартерні угоди із закупівлі цієї сировини у Венесуели. Про це повідомило в четвер агентство Reuters з посиланням на джерела, передає УНН.

США застерегли компанії, що продовження нафтових угод з Венесуелою буде розглядатися як порушення американських санкцій. При цьому американська влада готова не вводити обмежувальні заходи відносно поставок авіаційного і дизельного палива до Венесуели, оскільки вони є важливими з гуманітарної точки зору. Однак Вашингтон прагне домогтися припинення поставок до Венесуели бензину та нафтопродуктів, які використовуються для розчинення в'язкої нафти, що видобувається в країні, щоб зробити її придатною для експорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Total вивезла всіх своїх співробітників з Венесуели

Введені США санкції проти нафтового сектора Венесуели безпосередньо не забороняють іноземним компаніям здійснювати угоди з цією країною. Однак на нинішньому тижні представники Державного департаменту зв'язалися з великими нафтоторговими компаніями щоб повідомити, що американський уряд трактує ці санкції більш широко, ніж викладено в офіційних документах.

"Сполучені Штати діють так в наші дні, - наводить агентство слова джерела. - У них є викладені письмово правила, а потім вони дзвонять вам, щоб пояснити, що є ще неписані правила і вони хочуть, щоб ви їм слідували".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США розширили економічні санкції проти Венесуели

Нагадаємо, 28 січня США ввели санкції проти венесуельської державної нафтової компанії PDVSA.

Українські Національні Новини

Політика