ukenru
ssha-ogolosili-diplomatichniy-boykot-olimpiyskikh-igor-u-kitayi

США оголосили дипломатичний бойкот Олімпійських ігор у Китаї

 • 21634 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. США не відправлятиме офіційних представників на зимові Олімпійські ігри 2022 року в Пекіні. Оскільки там триває порушення прав людини. Про це повідомила прессекретар Білого дому Джен Псакі, передає УНН з посиланням на CNN.

Цитата

"Адміністрація Байдена не буде направляти ніяких дипломатичних або офіційних представників на зимові Олімпійські ігри 2022 року і Паралімпійські ігри в Пекіні, враховуючи триваючий геноцид КНР і злочини проти людяності в Сіньцзяні", - сказала Псакі.

Деталі

Псакі додала, що збірна США користується "повною підтримкою" адміністрації, але адміністрація не буде "сприяти фанфарам гри".

Доповнення

Раніше повідомлялося, що Адміністрація Джо Байдена оголосить дипломатичний бойкот Олімпіаді-2022 на цьому тижні.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що не виключає ймовірний дипломатичний бойкот зимових Олімпійських ігор в Пекіні у 2022 році.

Контекст

Дискусії та переговори про те, як реагувати на Олімпійські ігри у світлі останніх звинувачень Китаю в порушенні прав людини вже ведуться давно.

У лютому 180 правозахисних організацій і представників меншин, що живуть в КНР, звернулися до світової спільноти з проханням бойкотувати зимову Олімпіаду 2022 року.

"Будь-яке інше рішення буде підтримкою авторитарних правителів і неприкритих порушень прав людини Комуністичною партією Китаю", - йдеться у відкритому листі.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) і його глава Томас Бах поки що відкидають ідею бойкоту, як "неправильну відповідь на ці питання". Президент Німецького Олімпійського спортивного союзу (DOSB) Альфонс Герман категорично висловився проти такого бойкоту.

МОК зіткнувся з суперечностями через контракт на уніформу з китайською фабрикою, що рекламує синьцзянську бавовну. У виробництві синьцзянської бавовни на плантаціях задіяні уйгури.

Західні країни звинувачують китайську владу в порушенні прав людини, в тому числі в примусовій відправці уйгурів на бавовняні плантації, їх насильницької стерилізації та тотального стеження. Китай відкидає звинувачення.

Українські Національні Новини

Новини Світу