ukenru
sprava-vedzhiye-kashka-sud-zobovyazav-styagnuti-z-gromadyanina-turechchini-borg

"Справа Веджіє Кашка": "суд" зобов'язав стягнути з громадянина Туреччини борг

 • 7254 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Вчора, 11 квітня, "Сімферопольський районний суд" ухвалив стягнути з громадянина Туреччини Юсуфа Айтана гроші, взяті в борг у ветерана кримськотатарського руху Веджіє Кашка. Про це УНН повідомляє з посиланням громадське об'єднання "Кримська солідарність".

"Відбулося засідання, в ході якого було розглянуто позов адвоката Маммета Мамбетова, поданий в інтересах покійної Веджіє Кашка. Рішенням суду стало задоволення позову та постанову про стягнення з громадянина Туреччини Юсуфа Айтана грошових коштів, які він взяв у борг у Кашка і відмовлявся віддавати", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНН, в підконтрольному Кремлю "Київському районному суді" Сімферополя по "справі Веджіє Кашка" був допитаний громадянин Туреччини Юсуф Айтан, у якого обвинувачені нібито вимагали гроші.

Нагадаємо, 23 листопада 2017 року російські силовики затримали в Сімферополі активістів Бекіра Дегерменджі, Казима Аметова, Асана Чапуха і Руслана Трубача. Їх звинувачують у вимаганні грошей у громадянина Туреччини.

При затриманні російськими силовиками стало погано ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Вона пізніше померла в кареті "швидкої допомоги".

Як повідомляв УНН, раніше в Криму продовжили домашній арешт фігурантам "справи Веджіє Кашка" .

Українські Національні Новини

Кримінал та НП